Deze avond werd in ‘The Club’ (dat blijkt de bovenste verdieping van het gemeentehuis te zijn) Sporting Pelt gehuldigd die zich een paar weken terug na twee zinderende wedstrijden in het Dommelhof tot Belgisch kampioen gekroond hebben.
Burgemeester Dennis Fransen verklaarde namens de gemeente er heel fier op te zijn dat de Belgische titel na 20 jaar nog eens naar Pelt ging, reden te over om spelers én bestuur letterlijk én figuurlijk in de bloemetjes te zetten. Hij bracht nog eens de twee finales in herinnering, waar de beslissing telkens weer in de allerlaatste seconden viel. De grondvesten van de Sporthal daverden, helaas nog niet hard genoeg – aldus de burgemeester – om de provincie er toe te bewegen de nodige beslissingen rond de sporthal te nemen.
Leen Gielen, schepen van sport, wenste de club ook proficiat met hun 11e landstitel. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, een film kon er niet tegenop, aldus de schepen. In eerste instantie loofde ze de trainers, die de puzzelstukjes perfect hebben gelegd. Maar ook aan het bestuur, die er voor zorgden dat die stukjes bij het begin van het seizoen ook op tafel lagen. Het gemeentebestuur gaf aan de club nog een mooi aandenken met een tekening van de Peltse kunstenaar Dries Peeten. En natuurlijk waren er ook ook nog die bloemen (letterlijk). 

Meer foto’s