De Ierse schrijver Samuel Becket is het meest beroemd geworden met zijn boek ‘Wachten op Godot‘. Een toneelstuk waarin 2 mannen wachten op een zekere Godot, die nooit zal komen. Het stuk kreeg in eerste instantie slechte kritieken, maar met de jaren werd het meer en meer populair. Meer nog: het wordt beschouwd als een klassieker en een van de belangrijkste en meest invloedrijke toneelstukken van de 20e eeuw. De jonge Peltenaar Scott Reniers heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt (de erfgenamen van Becket kijken nauw toe hoe met het oeuvre van Samuel wordt omgesprongen) door dit stuk te herbewerken maar daarbij buiten de lijntjes te kleuren door te werken met jonge kinderen. Maar op de reacties van de kijkers van de twee voorstellingen moesten we niet lang wachten: die zijn unaniem positief! Maar op Godot wachten we nog altijd! 

Meer foto’s (van Jens Veraa)

Meer foto’s (van Zjuul Devens)